Skip to content

Budownictwo i architektura : W toku: Muzeum Taiyuan / Preston Scott Cohen

2 miesiące ago

382 words

Propozycja konkursu Preston Scott Cohen Preston Scott Cohen na Taiyuan Museum of Art jest obecnie w trakcie budowy.
Klaster budynków połączonych ciągłymi i nieciągłymi promenadami zarówno wewnątrz, jak i na zewnątrz.
Budynek odpowiada miejskiemu parkowi krajobrazowemu, w którym jest ustawiony; odwiedzających zachęca się do przejścia przez budynek, nie wchodząc do samego muzeum.
Zewnętrzna rampa biegnąca przez budynek łączy heterogeniczne hardscapes, trawniki i rzeźby ogrodowe.
Integracja budynków i krajobrazów rejestruje wiele skal terytorium, od ogromu sąsiedniej rzeki Fen do intymności własnych, specyficznych przestrzennych epizodów muzeum.
+ 15 Architekci: Preston Scott Cohen Lokalizacja: Taiyuan, Chiny Klient: Rząd Taiyuan Zespół projektu: Preston Scott Cohen (projekt architektoniczny); Amit Nemlich (planowanie); Collin Gardner, Hao Ruan, Joshua Dannenberg (asystenci projektantów, modelowanie, renderingi); Yair Keshet (model) Project Consultants: Architektura Projekt i Instytut Badawczy Uniwersytetu Południowo-Wschodniego Obszar Projektu: 32.500 m2 Rok Projektu: 2007-2010 Wewnątrz, bezpieczeństwo przestrzeni muzealnej jest utrzymywane przez wysoce kontrolowany interfejs pomiędzy programami galerii i nie-galerii, w tym audytorium, księgarnia, restauracja, biblioteka, centrum edukacji i skrzydło administracyjne.
Poszczególne zestawy wind i rdzeni są dystrybuowane w celu zagwarantowania łatwego dostępu i łatwej podziału między strefami regulowanymi różnymi harmonogramami i regułami dostępu.
Na poziomie warsztatu usługi są dokładnie zaplanowane, aby nie zakłócać parkowania dla personelu i osób postronnych.
.
Preston Scott Cohen Galerie muzealne są zorganizowane w celu zapewnienia maksymalnej elastyczności kuratorskiej.
Galerie mogą być zorganizowane w pojedynczą, spiralną sekwencję dla dużych chronologicznych wystaw lub autonomicznych klastrów działających niezależnie.
Dla zwiedzających oferta architektoniczna cue.
umiejscowienie ramp i portali, ekspansja i kurczenie się przestrzeni.
zapewnić sposób orientacji.
Budynek zapewnia odwiedzającym swobodę wyboru określonej kolejności chronologicznej lub przejścia z jednego zestawu galerii do drugiego w sposób nieliniowy.
floor floor Lekkie panele o strukturze plastra miodu z kamiennym fornirem dają sugestywny i nieuchwytny efekt materiałowy oraz percepcję wyjątkowej skali.
Panele są odblaskowe jak metaliczne, pozornie zbyt duże, aby mogły być kamienne panele, ale wyraźnie posiadają właściwości obu materiałów.
Zaawansowane oprogramowanie parametryczne pozwoliło panelom dostosować się do standardowych szerokości, zmniejszając straty materiału.
Sekcje
[hasła pokrewne: hipoteza treski, koszt wylewki betonowej, nadproża strunobetonowe ]

Powiązane tematy z artykułem: hipoteza treski koszt wylewki betonowej nadproża strunobetonowe